Anonim

Lemongrass, korisne osobine koje su predmet našeg članka, obično se koristi kao začina za jela ili anti-komarac. No jeste li znali da osim aromatičnog mirisa, ova biljka ima i mnoge karakteristike zbog kojih blagotvorno djeluje na zdravlje i može se koristiti kao lijek? Eterična ulja limunske trave koriste se u kozmetičkoj industriji za proizvodnju sapuna i parfema.

Lemongrass: korisna svojstva

Biljka ima djelotvorna diuretska, antireumatska i anti-spazamska svojstva. Istraživanja su pokazala da listovi i sjemenke Schizandre imaju antibakterijska svojstva koja omogućuju da se ti dijelovi biljke koriste u liječenju infektivnih bolesti probavnog trakta, mokraćnog sustava, kao i infekcija rana. Smatra se da biljka može pomoći kod raznih poremećaja i bolesti kao što su tifus, kožne infekcije, trovanje hranom. Lemongrass, čija korisna svojstva nisu ograničena na ovaj popis, djeluje kao antipiretik, smiruje glavobolje i bolove u mišićima.

Blagotvoran učinak na zdravlje

Procijenite korisna svojstva limunske trave, koja blagotvorno djeluje kod mnogih poremećaja i bolesti.

  1. Znanstvenici su otkrili da 100 g limunske trave sadrži količinu antioksidanata koji mogu spriječiti razvoj raka. Godine 2006., tim istraživača iz Izraela otkrio je da biljka ima spoj koji je sposoban uništiti stanice raka, a da ne povrijedi zdrave.
  2. Čaj, koji sadrži limunsku travu, pomoći će u smanjenju stvaranja plina u crijevima. Svojstva biljke omogućuju da se koristi kao učinkovit lijek za probavne smetnje, bolove u trbuhu, prehladu i proljev.

  3. Biljka neutralizira toksične tvari u tijelu, povećavajući učestalost mokrenja. Može povoljno utjecati na organe probavnog trakta, jetre, bubrega, gušterače i mokraćnog mjehura, jer Schizandra uklanja toksične oblike i mokraćnu kiselinu.
  4. Za jačanje i poboljšanje funkcija živčanog sustava koriste se eterična ulja biljke. Kada se primjenjuju na kožu, imaju učinak zagrijavanja, potiču opuštanje mišića i uklanjaju stezaljke.
  5. Lemongrass učinkovito snižava krvni tlak i potiče cirkulaciju krvi, eliminirajući povezane probleme. Jedite biljni sok za hipertenziju.
  6. Lemongrass, čija blagotvorna svojstva čine ga djelotvornim analgetikom, pomaže kod različitih vrsta upala i iritacija. Ako patite od zubne, mišićne ili zglobne boli, čaj s ovom biljkom će doći u pomoć.
  7. Lemongrass, čija su svojstva neophodna, važan je element u kozmetičkoj industriji i dio je mnogih proizvoda za njegu tijela. To je dobar tretman akni koji osvježava kožu.
  8. Čaj s travom ove biljke pomoći će ženama s menstrualnim grčevima i mučninom tijekom trudnoće.