Anonim

U članku ćemo razmotriti upute za uporabu, preglede i analoge za pripremu „Furagina“.

To je antimikrobni lijek dobiven iz nitrofurana. Djeluje protiv mnogih gram-pozitivnih ili gram-negativnih mikroba, patogena i mikroorganizama koji su otporni na antibiotike. Pregledi "Furagina" obiluju.

struktura

Aktivni sastojak lijeka je furazidin. Kao pomoćne tvari upotrijebljene su slijedeće tvari: polisorbat, kalcijev stearat, povidon, krospovidon, kukuruzni škrob, mikrokristalna celuloza, laktoza.

Farmakološki oblici

Proizvođač lijeka dostupan je u obliku tableta. Tablete su male veličine, žute boje i ravnog cilindričnog oblika. Pakirano u blistre od 10 komada. Svaka kutija može sadržavati 3 blistera.

Lijek ima antimikrobna svojstva i ima širok raspon učinaka.

To potvrđuje upute za "Furagin". Recenzije o njemu uglavnom su pozitivne.

Farmakokinetika, farmakodinamika

Lijek može utjecati na većinu gram-negativnih i gram-pozitivnih mikroorganizama. Njegov terapeutski učinak je zbog njegove pripadnosti nitrofuranu i činjenice da sadrži spoj koji se može vezati s aktivnim tvarima patogenih stanica koje nose molekule vodika. Kao rezultat toga, zaustavljena je naknadna aktivnost mikrobne stanice.

Pozitivan rezultat se javlja kada se aktivna tvar uzima u malim koncentracijama.

Apsorpcija se događa u crijevu kao rezultat pasivne difuzije. Nakon oralnog uzimanja, furazilin dezinficira mjehur, uretru i bubrege. Evakuacija se provodi putem bubrega.

Dakle, lijek nije sustavni antibiotik, jer ima lokalni učinak, on je antimikrobni i antibakterijski lijek.

Povratne informacije o korištenju "Furagina" razmotrite u nastavku.

svjedočenje

Glavne indikacije za primjenu lijeka su:

 1. Prevencija infektivnih procesa u liječenju rekurentnih patologija.
 2. Bolesti urogenitalnog sustava koje imaju upalnu i infektivnu prirodu.

Vrlo često, lijek se propisuje pacijentima nakon operacije, s uretritisom, pijelonefritisom, prostatitisom, cistitisom.

Tu je i drugi oblik lijeka koji se zove Furagin Lect, koji ima antimikrobni učinak i širok raspon učinaka. Propisuje se u sljedećim situacijama:

 1. Zaražene rane.
 2. Teške opekotine koje su zaražene.
 3. Bolesti lokalizirane u ždrijelu i usnoj šupljini i upalne i infektivne prirode.
 4. Prevencija tijekom uroloških operacija.
 5. Urogenitalne infektivne lezije.
 6. Infekcija mekih tkiva, kože.

Prema ocjenama, Furagin brzo pomaže kod cistitisa.

Kontraindikacije za uporabu

Prije svega, lijek se ne smije koristiti za liječenje cistitisa, ako pacijent ima bubrežnu insuficijenciju ili preosjetljivost na bilo koju komponentu koja je dio nje.

Ne preporučuje se upotreba "Furagina":

 1. S prirođenim enzimskim nedostatkom glukoza-6-fosfat dehidrogenaze.
 2. U dobi od 7 dana.
 3. Ako ste alergični na derivate nitrofurana.
 4. U prisutnosti višestrukih lezija živaca periferne NS.
 5. U razdoblju laktacije.
 6. Kada je trudnoća.

Negativni učinci

S obzirom na uporabu "Furagina", prema ocjenama, mogu se razviti sljedeće negativne reakcije:

 1. Višestruko oštećenje živaca periferne NS, pospanost, zamagljen vid, neuritis, vrtoglavica.
 2. Osip, pruritus.
 3. Mučnina, bol u trbuhu, poremećaj stolice, povraćanje, gubitak apetita.

U rijetkim slučajevima, pacijenti bilježe razvoj zimice, groznice, slabosti.

Upotreba

Pacijentima se lijek prepisuje tek nakon obroka. U isto vrijeme potrebno je pridržavati se preporučenih doza, najčešće su sljedeće:

 1. U slučaju uobičajenog liječenja, preporuča se djeci da uzimaju do 7 mg / kg jednom dnevno, ako je terapija duga - do 2 mg / kg.
 2. Kako bi se spriječile zarazne i upalne bolesti, navečer se pokazuje jedna tableta.
 3. Kod liječenja odraslih bolesnika, četiri tablete se prepisuju četiri puta dnevno, zatim se doziranje ne mijenja, a brzina doze se smanjuje na tri.

Tijekom terapije stručnjaci Furagina preporučuju pridržavanje proteinske prehrane.

Trajanje tečaja ne ovisi o bolesti za koju je uporaba lijeka usmjerena na terapiju. Njegovo trajanje u pravilu je do 10 dana. Ako je potrebno, liječenje cistitisa ili drugih infektivnih i upalnih patologija može se produžiti na 15 dana.

Ako se "Furagin" koristi duže vrijeme, pacijent treba pratiti funkciju bubrega i jetre, razinu leukocita.

Kada se koristi Furagin Lekt, odraslim bolesnicima se propisuje oralna primjena do 100 mg lijeka tri puta dnevno, djeca starija od 3 godine - do 50 mg s istom učestalošću primjene. Terapija ovim lijekom uključuje njegovu uporabu do 10 dana. Ako je potrebno i po izboru liječnika, tijek terapije može se ponoviti nakon dva tjedna.

U preventivne svrhe uzmite 50 mg lijeka jednom prije postupka.

Dopušteno je koristiti "Furagin" u svrhu vlaženja zavoja ili pranja zaraženih rana, kao i za ispiranje grla i usta. Postupci se moraju provoditi tri puta dnevno.

predozirati

Prilikom uzimanja prevelikih doza lijeka nije isključen razvoj predoziranja, što se izražava pojavom sljedećih simptoma:

 1. Povreda jetre.
 2. Mučnina.
 3. Bronhospazam, urtikarija, angioedem i druge alergijske reakcije.
 4. Poremećaji raspoloženja, psihoze, upale živaca periferne NS i drugi poremećaji središnjeg živčanog sustava.

Kako bi se uklonili neugodni i, ponekad, opasni simptomi predoziranja, pokazano je da se bolesnik podvrgava ispiranju želuca terapijom lijekovima. Ako dođe do teškog predoziranja, koristi se hemodijaliza.

Uz recenzije tableta "Furagin" bolje pročitajte unaprijed.

Interakcija s drugim lijekovima

Učinkovitost lijeka značajno se smanjuje, a koncentracija u krvi se povećava, kada se kombinira s lijekovima na bazi nalidiksične kiseline i agensima koji mogu povećati razinu mokraćne kiseline u mokraći.

Kada se koristi paralelno s lijekovima koji smanjuju kiselost želučanog soka i imaju u svom sastavu magnezij triliksad, moguće je izrazito smanjenje apsorpcije lijeka.

Ispod su pregledi i analozi Furagina.

analoga

Ako je potrebno, lijek se može zamijeniti s "Furamag" ili "Furaxol", ali izvedivost takve zamjene treba dogovoriti sa stručnjakom.

Najpopularniji analog je Furamag, koji se temelji na bazičnom magnezijevom karbonatu i furazidinu kaliju.

Glavna razlika Furamaga od razmatranog lijeka je njegova veća biodostupnost, dok maksimalna zasićenost krvi aktivnim sastojkom pri uzimanju Furamaga traje duže. Tako je bakteriostatski učinak veći u Furamagu.

Terapija djece "Furagin"

Pacijenti iz djetinjstva često pate od infektivnih lezija sustava za izlučivanje urina, a do kraja ne-liječene infekcije počinju se ponavljati s vremenom. Kako bi se izbjegle takve situacije, potrebno je poduzeti odgovarajuće lijekove. Najčešće, s učestalim infektivnim bolestima kod djece, stručnjaci preporučuju uzimanje antibiotika. Ako navedeni lijekovi nisu prikladni za terapiju, tada je djetetu propisano "Furagin". U usporedbi s mnogim antibioticima, ovisnost o "Furaginu" se ne razvija.

Osim toga, lijek se dobro kombinira s drugim lijekovima, dobro ga podnosi djeca, može se koristiti ne samo za liječenje, nego i za prevenciju.

Neprihvatljivo je propisati lijekove djeci do mjesec dana, važno je biti oprezan pri uzimanju lijekova kod djece mlađe od 3 godine.

Pedijatar bi trebao izračunati dozu lijeka na temelju težine malog pacijenta. Upotrebljava se do 7 mg / kg. Prilikom liječenja djece, tablete se prethodno usitnjaju u prah i pomiješaju s tekućinom. To može biti voda ili mlijeko ili smjesa. Kod produljene terapije, pedijatar treba prilagoditi dozu i smanjiti je na 2 mg / kg.

To je navedeno u uputama za uporabu "Furaginu". Dostupni su i pregledi o upotrebi lijeka za djecu - pozitivni iu velikim količinama.

Primjena u razdoblju laktacije i tijekom trudnoće

Uporaba "Furagina" u razdoblju laktacije iu svim fazama trudnoće je potpuno kontraindicirana. Kada se pojavi potreba za primjenom lijeka kod dojilje, dojenje bi trebalo privremeno obustaviti, a nastavak prirodne ishrane dopušten je tek nakon što aktivna tvar napusti tijelo.

Trošak od

Prosječna cijena "Furagin" u ruskim ljekarnama je 200 rubalja. To ovisi o regiji i ljekarničkoj mreži. Lijek ima jednu od najnižih cijena u usporedbi sa svojim kolegama.

Recenzije o "Furaginu"

Pregledi iskustava s korištenjem sredstava za liječenje cistitisa i drugih patologija urogenitalnog sustava, s infektivnom i upalnom genezom, vrlo su kontradiktorni. Neki pacijenti bilježe učinkovitost lijeka, drugi navode potpuni nedostatak terapijskog učinka. Vrlo često postoje informacije da lijek izaziva razvoj negativnih reakcija, ali češće postoje pozitivne kritike.

Recenzije o djeci "Furagin" uglavnom su pozitivne. Ipak, važno je zapamtiti da liječenje mora provesti i terapija i potrebni lijekovi.